Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort: Schaatsers sneller dan hardlopers, goud voor JCU'ers

Sebastiaan van de Water,
28 april 2015 - 07:01
Betreft
Deel op
Zilver voor UvA-student bij NSK Klimmen
Het NSK Sportklimmen in Eindhoven is dit jaar een prooi geworden voor Groninger Ruben Mul. Tijdens de kwalificatie toonde UvA-student Stan Bovenschen (ASAC) zich nog de sterkste, maar in de finale moest Stan zijn meerdere erkennen in de superieure Ruben. De Groningse langstudeerder staat al jaren aan de top in de studentenklimwereld maar slaagde er nooit eerder in om het NSK sportklimmen te winnen. Na dit weekend kan hij eindelijk gerust afstuderen.

Schaatsers lopen harder dan hardlopers
Het universiteitsteam van Amsterdam greep dit weekend net naast de winst bij de Batavierenrace, maar ook andere Amsterdamse studentenploegen lieten zich gelden tijdens de traditionele estafetteloop. Zo eindigden de schaatsers van Skits als 7e van de 325 algemene ploegen. De ijsglijders liepen dus harder dan de hardlopers van atletiekvereniging Aquila (52e). Verklaring? 'Onze beste lopers zaten in de universiteitsploeg,' stelde Lida Daniëls van Aquila. 'Wij schaatsers zijn veel beter in pijn lijden,' counterde Skitser Marnick van der Meulen.

Goud voor JCU-studenten
Korfbal is nog altijd een Nederlandse sport, zo bleek afgelopen week. Bij de Student Korfball World Cup in Norwich werd de eindstrijd betwist tussen twee teams uit de Lage Landen. Niet zoals gebruikelijk Nederland en België, maar gewoon Nederland #1 en Nederland #2. Na een harde wedstrijd bleek Nederland #2, met daarin de Johan Cruyff University-studenten Joost Hofman en Marijn van den Goorbergh, de sterkste van de wereld.
Lees meer over