Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Facebookpagina HvA Be Like moet offline

Henk Strikkers,
23 januari 2014 - 13:14
Meer dan 3500 likes hadden ze in drie dagen verzameld toen de Hogeschool van Amsterdam ze sommeerde om hun Facebookpagina HvA Be Like niet langer te gebruiken. De twee oprichters van de pagina, die anoniem willen blijven, werden gedwongen om hun werkzaamheden voort te zetten op een andere Facebookpagina: Hogeschool Be Like.

Juridische stappen
Het begon als een grappige inhaker op de Be Like-hype die ontstond na de toenemende populariteit van de Facebookpagina Tattas Be Like. Binnen de kortste keren kreeg ook de HvA-variant honderden likes en bereikte het vele duizenden mensen.

De oprichters stonden dan ook raar te kijken toen ze een mail kregen van HvA-woordvoerder Meike Verhagen waarin ze stelde dat het duo moest stoppen met hun Facebookpagina. ‘We mochten de logo’s, de huisstijl of de naam HvA niet gebruiken en als we daar niet binnen een week mee zouden stoppen, zouden er verdere juridische stappen worden ondernomen.’ Het aanpassen van de naam van een pagina kon niet en dus werden ze gedwongen om een nieuwe pagina te maken. Inmiddels heeft ook die Facebookpagina al meer dan tweeduizend likes.

Protocol
Volgens woordvoerder Verhagen is simpelweg het standaardprotocol gevolgd. ‘Wanneer sites die niet van de HvA zijn ons logo of onze naam gebruiken, dan worden de makers daarvan aangesproken.’ Verhagen is echter zeer te spreken over de pagina en heeft naar eigen zeggen ‘erg leuk contact gehad met de jongens. Ik heb zelfs nog meegedacht bij het verzinnen van de nieuwe naam.’

Ze hoopt dat er binnenkort samengewerkt kan worden met Hogeschool Be Like. Verhagen: ‘Er worden zaken aan de kaak gesteld, waar wij als HvA wel iets mee kunnen. Wie weet kunnen ze hun likers vragen om de Nationale Studentenenquête in te vullen, zodat we de aanmerkingen ook zwart op wit hebben’. Verhagen kondigt eveneens aan nog eens kritisch te kijken naar de andere Facebookpagina’s die de naam HvA gebruiken en waartegen nog niet is opgetreden.
Lees meer over