Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort: WK-zilver voor HvA-student, ijshockeyers stellen teleur

Sebastiaan van de Water,
30 maart 2015 - 10:18
Betreft
Deel op
Larissa Klaassen wint zilver op WK
Paralympisch wielrenner Larissa Klaassen heeft weer een medaille toegevoegd aan haar groeiende verzameling. De slechtziende HvA-student informatica reed bij het WK Paralympsich Baanwielrennen in Apeldoon met behulp van stuurvrouw Haliegh Dolman naar een tweede plek op de tandem tijdrit. Lang leek het erop dat de stoerste vrouw van Nederland goud zou behalen, maar de Britse dames wisten uiteindelijk onder de tijd van Klaassen en Dolman te duiken.

Thor mist kracht tegen Icehawks en Slapping Studs
Het NSK IJshockey is gewonnen door de Eindhoven Icehawks. De Brabantse studenten wonnen de finale met 3-1 van de club die het toernooi organiseerde: de Slapping Studs uit Enschede. Het hoofdstedelijke studentenijshockeyteam, Amsterdam Thor, eindigde het toernooi als zesde van de zeven ploegen.

Skiffhead grotendeels afgelast
De Telegraafwisselbeker gaat dit jaar naar niemand. De beker is normaal gesproken een jaar lang in bezit van de roeier die zich de snelste skiffeur toont tijdens de Skiffhead - een roeirace over de Amstel voor eenmansboten. Door de slechte weersomstandigheden werden de herenwedstrijden zondag echter afgelast. Enkele damesnummers gingen wel door, maar noch Nereus noch Skøll wist daar succes te boeken.
Lees meer over