Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort: Rugbyers hangt degradatie boven het hoofd

Sebastiaan van de Water,
23 maart 2015 - 11:27
Betreft
Deel op
UvA-Ajacieden haken af in titelstrijd 
De Ajax-vrouwen kunnen het winnen van de BeNeLiga vergeten. Vrijdagavond ontvingen de Godendochters op De Toekomst koploper Standard Luik. Winst was voor Ajax noodzakelijk om de titeldroom levend te houden, maar de thuisclub slaagde daar niet in. UvA-studente Tessel Middag speelde de hele wedstrijd mee, terwijl UvA-alumna Leonne Stentler vanaf de bank moest toekijken hoe Ajax met 2-0 verloor. Sinds de oprichting van het team in 2012 mikt Ajax elk seizoen op het winnen van de titel, en daarmee kwalificatie voor de Champions League, maar dat is tot nu toe nooit gelukt.

Amsterdamse mannen heersen niet over de Amstel
Een week na de Heineken Roeivierkamp, was de Amstel dit weekend opnieuw het strijdtoneel voor een roemruchte roeirace: de Head of the River. De Amsterdamse rivier bleek voor de Amsterdamse heren een zwaar obstakel. De winst ging bij achten naar het Delftse Proteus en bij de lichte achten naar het Groningse Gyas. Bij de vrouwen wist de acht van het Amsterdamse Nereus wél de winst binnen te slepen, evenals bij de lichte dames vier. Tezamen slaagden vier van de veertien boten van Nereus erin om te ‘blikken’, zoals winnen in het roeien heet. Skøll moest genoegen nemen met twee overwinningen.

Rugbyers verliezen alles in verliezerspoule
Ook in het nieuwe jaar hebben de rugbyende studenten van Ascrum het meer dan moeilijk. De jonge Amsterdammers komen sinds de jaarwisseling uit in de verliezerspoule van de hoogste nationale rubgy-divisie. Die naam doen ze eer aan door ook daadwerkelijk al hun wedstrijden te verliezen. Dit weekend was LRC Diok uit Leiden met 41-14 veel te sterk. Na zes wedstrijden en zes verliespartijen dreigt degradatie voor Ascrum.
Lees meer over