Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Tessel van Dongen gaat niet naar de Olympische Spelen. De UvA-studente maakte de afgelopen jaren deel uit van het Nederlandse Rugby Sevens team, dat dagelijks trainde en over heel de wereld wedstrijden speelde, met maar één doel voor ogen: plaatsing voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Tijdens het Europees kwalificatietoernooi moest Oranje zondag in de top drie eindigen om de Olympische droom levend te houden. Tessel en haar teamgenotes verloren de halve finale van Spanje, waarna de wedstrijd om de derde plaats, tegen Portugal, uitsluitsel moest bieden. Nederland had nog nooit eerder van Portugal verloren, dus de vooruitzichten waren hoopvol. Maar zoals wel vaker de afgelopen maanden faalden de Oranje dames op het beslissende moment. Portugal won de wedstrijd met 12-5. Tessel zelf was na afloop niet beschikbaar voor commentaar.

Zeldzame medaille voor HvA-studente
Nederland is een voetballand, een schaatsland en een hockeyland. Maar zelden komt het voor dat Nederlanders medailles ophalen bij het basketbal. Des te knapper dat Charlotte van Kleef er wel een om haar nek heeft hangen. De HvA-studente media, informatie en communicatie, haalde vorige week met het Nederlands team - beter bekend als de Orange Angels VU 20 - de kleine finale van het EK onder 20. Daarin werd tegenstander Rusland overtuigend verslagen: 63-51.

Het is de eerste keer dat Nederland tijdens een EK basketbal op het podium eindigt. Voor Charlotte betekent het niet dat ze nu kan genieten van een welverdiende vakantie. Charlotte is namelijk al van de Canarische Eilanden naar Vidnoje en Tsjechov, twee voorsteden van Moskou, gevlogen.

Ze is ook geselecteerd voor de Nederlandse selectie die de komende dagen in actie komt bij het WK onder 19. Ook daar staat Nederland er goed voor: de Oranjedames wonnen de eerste twee poulewedstrijden van Argentinië en Taiwan.
Lees meer over