Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort: Nereus en Skøll 'blikken' op Delftse wateren

Sebastiaan van de Water,
23 februari 2015 - 16:16
Roeiseizoen van start op de Delftse Schie
Het nieuwe roeiseizoen is geopend. Na maandenlang zwoegen op ergerlijke ergometers, mochten de roeiers van onder meer Nereus en Skøll dit weekend eindelijk weer het water op voor een serieuze race: de Winterwedstrijden in Delft.

Verspreid over bijna zestig (!) categorieën gleed een armada aan roeiboten op zaterdag en zondag over de Delftse Schie. Skøll had vijftien boten naar Zuid-Holland gestuurd. Drie daarvan keerden in Amsterdam terug met een gouden medaille.

Nereus presteerde beter. Van de 36 boten wisten er negen te 'blikken', zoals winst in de roeiwereld ook wel heet. De beste prestatie was voor Bente van der Laan, die met haar skiff in twee verschillende klasses in actie kwam - en beide klasses wist te winnen.

Marathonschaatsseizoen nadert einde
Elke talentenploeg die goed presteert weet wat er in de nabije toekomst te wachten staat: enkele talenten zullen worden weggeplukt door andere teams. De marathonschaatsers van Skits vormen op deze regel geen uitzondering, zo werd afgelopen week duidelijk. Skitser Stephan Wolffenbuttel, student aan de Johan Cruyff University, heeft een contract afgedwongen bij Topdivisieploeg DHW en zal Skits verlaten. Woflfenbuttel viel dit seizoen onder meer op dankzij goede prestaties op de Weissensee.

Volgende week zal overigens de laatste reguliere marathonwedstrijd van het seizoen worden verreden, op de Amsterdamse Jaap Eden baan. Een week later is op dezelfde schaatsbaan het NSK (Nederlands studenten kampioenschap) Marathonschaatsen.