Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort: Haags wereldrecord en gouden medailles voor UvA-schermers

Sebastiaan van de Water,
29 juni 2015 - 14:12
Goud voor UvA-Schermers

Eline Rentier en Dirk-Jan van Egmond hebben er weer een medaille bij. Een gouden, wel te verstaan. De twee talentvolle UvA-studenten en floretschermers wonnen allebei met hun team het NK Equipe schermen in 's-Hertogenbosch. Eline is nu dubbel Nederlands kampioen, want in april won ze ook al het indivuele klassement bij het NK schermen, terwijl Dirk-Jan daar een zilveren medaille veroverde. Dirk-Jan zal overigens aankomend jaar in Engeland studeren. Voor het schermen? 'Niet per se, al zit je voor het schermen overal beter dan in Nederland.'

Nieuw wereldrecord mede dankzij studenten
Op Scheveningen, zoals ze in Den Haag zeggen, is mede dankzij de inbreng van Amsterdamse studenten een nieuw wereldrecord gevestigd. Nog nooit deden zoveel mensen tegelijk mee aan een beachvolleybaltoernooi. Op het strand waren driehonderd velden uitgezet, waar gezamenlijk 2355 volleyballers actief waren, waaronder bijna honderd studenten voor het NSK Beachvolleybal. Het was niet zoveel als de drieduizend waar de organisatie op had gehoopt, maar wel ruimschoots voldoende om het oude record van 1610 deelnemers te verpletteren.

Succes voor Amsterdams Nereus in Rotterdam
Het is niet altijd eenvoudig om de winnaar te benoemen van een roei-evenement, waar vaak honderden verschillende roeiers met een medaille om hun nek huiswaarts keren. Het is daarom aanlokkelijk om de prestaties van verenigingen met elkaar te vergelijken. Zo bekeken is het Amsterdamse Nereus de winnaar geworden van de Holland Beker in Rotterdam. In een veld waar ook veel internationale toppers acte de présence gaven, wisten liefst twaalf verschillende boten met daarin Neriden - waarvan veel UvA-studenten - te blikken. Meer dan welke andere vereniging dan ook.
Lees meer over