Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort: Geldig en ongeldig wereldrecord voor Blade Babe

Sebastiaan van de Water,
18 mei 2015 - 10:05
Deel op
Schermtrofee voor sterrenkundige
Zelf zal hij waarschijnlijk een kortere benaming hanteren, maar schermer David Gardenier is officieel winnaar geworden van de MITT Nederlands Studenten Intercity Cup 2015 categorie sabel. De masterstudent sterrenkunde, verbonden aan het Anton Pannekoek Instituut van de UvA, vocht zich dit weekend in Amsterdam naar een tweede plaats op het laatste Intercity-toernooi van het seizoen. Dat was voldoende om de eindwinst in de Intercity Cup veilig te stellen.

Aquila winstloos tijdens Hemelvaart
Geen groot Amsterdams succes op de nationale studenten kampioenschappen atletiek (NSK Baan). Een groep Aquileten, zoals leden van Aquila zichzelf zo fraai noemen, reisde tijdens het Hemelvaartsweekend af naar Eindhoven voor mooie sportdagen in de zon. Jammer genoeg kwamen zij met geen enkele gouden medaille terug. Een eervolle vermelding gaat wel naar multifunctionele krachtpatser Thomas Hoogerbrugger, die tweede werd bij het kogelslingeren, derde bij het kogelstoten en ook derde bij het discuswerpen.

Geldig en ongeldig werelrecord voor Blade Babe
Marlou van Rhijn heeft dit weekend in Hoorn een nieuw wereldrecord gevestigd. De studente van de Johan Cruijff University van de HvA sprintte op de 200 meter naar een tijd van 25,99 seconden. Dat is bijna twee-tiende van een seconde sneller dan de 26,18 waarmee ze drie jaar geleden in Londen Paralympisch goud veroverde.

Van Rhijn, die rent op speciaal gemaakte onderbenen, zette eerder op de dag ook al een indrukwekkend wereldrecord neer op de 100 meter, maar die supertijd werd ongeldig verklaard vanwege te sterke rugwind.

Drieƫnhalf jaar geleden maakte Folia een video over Van Rhijn.