Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort - Amsterdamse zwemmers dicht bij trilogie

Sebastiaan van de Water,
2 maart 2015 - 09:52
Spons op weg naar kampioenschap
De zwemmers van Spons hebben dit weekend een belangrijke stap gezet richting winst in de NSZK, de nationale zwemcompetitie voor studenten. Met een team van vijftig man sterk trok Spons zaterdag van Amsterdam naar Wageningen voor de derde wedstrijd van het seizoen. Het ensemble toonde zich, net als bij de tweede wedstrijd, duidelijk het sterkst. In de totaalstand geniet Spons inmiddels een dusdanige voorsprong, dat, met nog één wedstrijd te gaan, de derde titel op rij al bijna gevierd kan worden.

Swen Faber winnaar Jan Maarten Heidemanprijs
Marathonschaatser Swen Faber van Team Haven Amsterdam/Skits heeft de Jan Maarten Heidemanprijs gewonnen. De award gaat uit naar de schaatser die de meeste progressie boekt ten aanzien van het seizoen ervoor. Faber, student bedrijfskunde, behaalde zaterdagavond op de Jaap Edenbaan bij de laatste KPN Marathon van het seizoen geen punten, maar zijn eerder dit jaar opgebouwde voorsprong bleek voldoende voor de winst van de trofee.

Nijmegenaren domineren NSK Cross
Geen Amsterdams succes bij het NSK Cross dit weekend. In het Kralingse Bos bij Rotterdam wonnen hardlopers uit Nijmegen drie van de vier afstanden. De eer van de Amsterdamse studenten atletiek vereniging Aquila werd hoog gehouden door haar eigen voorzitter, Maaike Boot. Zij eindigde bij de korte cross als elfde. HvA'er Ephrem Kuiper, tevens PR-man van de Stichting Studentensport Amsterdam (SSA), bleef op dezelfde afstand, bij de heren, steken op de zevende plaats.