Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Sport Kort: Ajax, badminton en marathonschaatsen

Sebastiaan van de Water,
26 januari 2015 - 11:31
'Team B' verrast bij eerste marathon op Weissensee
De marathonschaatsers van Team Haven Amsterdam / Skits verblijven momenteel in Oostenrijk voor de traditionele wedstrijden op de bevroren Weissensee. Zowel schaatsers van het A-team als het minder sterke B-team nemen deel aan de reeks prestigieuze races. Bij de eerste marathon op het Oostenrijkse natuurijs afgelopen zaterdag werden de A-rijders opvallend genoeg afgetroefd door de B-rijders. ALO-alumnus Max van Boxel (18e) en JCU-student Stefan Wolfenbuttel (20e) eindigden nog voor A-rijder en UvA-student Johan Hendriks (26e).

De race werd gewonnen door de 35-jarige Jouke Hoogeveen, die in 2003 afstudeerde aan de UvA. Komende zondag wordt op de Weissensee de alternatieve Elfstedentocht verreden.

Nederlaag voor Ajax vrouwen
UvA-studente Tessel Middag is er met de Ajax Vrouwen niet in geslaagd om te winnen van naaste achtervolger FC Twente. Op eigen veld verloren de godendochters met 2-0 van de nummer drie van de ranglijst. Verdediger Leonne Stentler, de UvA-alumna die vorige week na zestien maanden blessureleed haar rentree maakte, moest de gehele wedstrijd vanaf de bank toekijken. Door de nederlaag ziet Ajax het gat met koploper Standard Luik oplopen tot vier punten.

Badminton seizoen ten einde
De badmintonners van USC zijn het kampioenschap in de vierde klasse misgelopen. Het herenteam voerde begin december nog de ranglijst aan, maar na herhaaldelijk puntverlies moest USC die positie opgeven. De laatste wedstrijd, dit weekend gespeeld, bracht geen verandering in de eindstand. Ook het mixed team van USC, evenals de badmintonners van US, slaagden er dit seizoen niet in een titel te veroveren.