Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Roeiers domineren shortlist student-sporter van het jaar

Sebastiaan van de Water,
3 maart 2015 - 14:34
Deel op
De Stichting Studentensport Amsterdam (SSA) heeft de nominaties bekend gemaakt voor de jaarlijkse verkiezing van de Amsterdamse student sportman en -vrouw van het jaar. De prijzen zijn bestemd voor de twee studenten die in 2014 het best hebben gepresteerd op sportgebied, zónder dat ze hun studie volledig hebben verwaarloosd. Slechts studenten die minimaal dertig studiepunten hebben behaald komen in aanmerking voor nominatie.

Bij de zes genomineerden zitten liefst vier roeiers. Eén van die roeiers, Ilse Paulis, lijkt bij de dames de grote favoriet. De VU-studente werd afgelopen zomer twee keer wereldkampioen, zowel bij het WK onder 23, als bij het senioren WK op de Bosbaan in Amsterdam. Haar concurrentes - synchroonzwemster Christina Maat (AUC) en roeister Heleen Boers (VU) - kunnen daar geen vergelijkbare prestatie tegenover zetten.

Bij de heren is de uitkomst meer ongewis. Daar nemen UvA-roeiers Jort van Gennep en Lennart van Lierop, die er tijdens het WK niet in slaagden een medaille te veroveren, het op tegen baanwielrenner Dion Beukeboom, die op de VU studeert en de regerend Nederlands kampioen is op de achtervolging. Van Lierop was in 2013 ook al genomineerd, maar greep toen naast de prijs.

De winnaars zullen vrijdagavond bekend worden gemaakt, tijdens het SSA Sportgala in het sportcafé op USC Amstelcampus. Tevens zullen dan de sportploeg van het jaar en de sportvereniging van het jaar worden gekozen.

De genomineerden zijn:

Shortlist Sportman van het jaar
Jort van Gennep (roeien, politicologie UvA)
Lennart van Lierop (roeien, wiskunde UvA)
Dion Beukeboom (baanwielrennen, bedrijfskunde VU)

Shortlist Sportvrouw van het jaar
Ilse Paulis (roeien, geneeskunde VU)
Christina Maat (synchroonzwemmen, liberal arts & sciences AUC)
Heleen Boers (roeien, bewegingswetenschappen VU)

Shortlist Sportloeg van het jaar
WK Lichte Dames Dubbel Vier (roeien)
Team Haven Amsterdam / SKITS (marathonschaatsen)
GNSK Basketbal dames (basketbal)

Shortlist Studentensportvereniging van het jaar
ASZV SPONS (zwemmen)
US Handbal (handbal)
SKV Amsterdam (korfbal)