Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Nieuwe tennishal USC geopend

Ramon Holle,
5 september 2014 - 16:32
‘Het is bijna jammer dat het zulk lekker weer is, want anders hadden jullie kunnen zien hoe het hier is als het regent.’ Parkbeheerder Arjan Petersen is trots op 'zijn' nieuwe tennishal van sportcentrum USC. De hal, waarvan de wanden naar boven opgetrokken kunnen worden, werd gisteren geopend.

‘De werkzaamheden brachten weliswaar veel ongemakken met zich mee: dankzij de bouw van de hal kon maandenlang slechts op de helft van het aantal banen worden getennist,’ aldus trainer Tamar Niesten. 'Maar daartegenover staat dat er nu nooit meer wedstrijden en trainingen hoeven af te worden gezegd vanwege het weer.' De vier banen zijn voorzien van een nieuwe hardcourt-laag en overkoepeld met een hal. Zelfs in de winter kan er vanaf nu 'buiten' gespeeld worden op het complex.

Gezellig
Voorzitter van studententennisvereniging Chip & Charge Merel van Oorschot vertelde over de beleving van studenten. ‘Er kwamen bij het eerste toernooi al meerdere mensen naar me toe die het ondanks de grootte van de zaal enorm gezellig vonden.’

Na afloop mochten de sprekers, onder wie vicevoorzitter van het College van Bestuur Hans Amman, de baan inwijden door zelf het racket ter hand te nemen. Zij moesten met tennisballen voorzien van spikes proberen vier grote gele met confetti gevulde ballonnen te raken die boven de grond hingen aan de overkant van het net. Dit bleek voor USC-directeur Theo van Uden niet moeilijk, de anderen hadden er meerdere pogingen voor nodig.

Foto2