Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Jiske Griffioen wint Wimbledon

Redactie Folia,
8 juli 2012 - 22:44
UPDATE 10 juli, foto Jiske Griffioen en Roger Federer toegevoegd - Rolstoeltennisster en HvA-student Jiske Griffioen heeft vandaag met haar partner Aniek van Koot Wimbledon gewonnen in de categorie dames dubbel.

In twee sets versloeg het duo de Britse Lucy Shuker en Jordanne Whiley. In de halve finale hadden ze al gewonnen van de Nederlandse Marjolein Buis en Esther Vergeer. Met Koot stond Griffioen al twee keer eerder in de halve finale van Wimbledon, vorig jaar werden ze tweede. Dit jaar kwalificeerde Griffioen zich voor de Paralympische Zomerspelen in Londen, die eind augustus starten.
Jiske Griffioen met rechtsboven Roger Federer. Linksboven Rolstoeltennisser Tom Egberink, die met zijn Franse tennispartner Michael Jeremiasz de dubbel bij de heren won.

Griffioen werd in 1985 geboren met een open rug. Toen ze vier was moest ze vanwege scheefgroei van haar rug worden geopereerd waardoor ze in een rolstoel terechtkwam. Op haar elfde begon ze met tennissen en in 2003 maakte ze haar internationale debuut.

Vanaf 2005 speelde ze in de dubbel samen met Esther Vergeer. Samen met Vergeer won Griffioen de zilveren medaille tijdens de Paralympische Zomerspelen van 2008. Griffioen studeert commerciële sporteconomie aan de Johan Cruyff University.