Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA-student Van Rhijn wint zilver op 100 meter

Jeff Pinkster,
2 september 2012 - 23:20
Atlete en HvA-student Marlou van Rhijn heeft op de Paralympische Spelen in Londen de zilveren medaille veroverd op de 100 meter sprint. In de T44-klasse noteerde ze zondagavond een tijd van 13.32.

De Française Marie-Amelie le Fur won het goud in een tijd van 13.26, een nieuw wereldrecord. Het brons ging naar de Amerikaanse April Holmes (13.33). Zaterdag plaatste Van Rhijn zich in de series nog met een wereldrecord voor de finale van de 100 meter: 13.27. In de finale kon Van Rhijn dat niet herhalen. Na een slechte start, wist ze dankzij een sterke laatste vijftig meter alsnog het zilver te veroveren.

De 20-jarige student commerciële economie mist sinds haar geboorte haar onderbenen. Van Rhijn rent daarom op blades, een soort voetvormige veren gemaakt van carbon. Het heeft haar de bijnaam ‘Blade Babe’ opgeleverd. Van Rhijn geldt als favoriet op de 200 meter. De finale van dit onderdeel is op 6 september.

In Folia Magazine verscheen afgelopen jaar een groot interview met Van Rhijn. Het artikel is hier terug te lezen. Bekijk ook het bijbehorende filmpje dat Folia TV van een training in het Olympisch Stadion maakte.