Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Goud voor Nereïden bij WK roeien

Yannick Fritschy,
30 augustus 2014 - 12:30
Betreft
Deel op
De lichte dames dubbelvier heeft vrijdag goud veroverd bij het WK roeien. Nereusroeiers Lisa Wörner en Ilse Paulis eindigden samen met Mirte Kraaijkamp en Maaike Head ruimschoots voor Australië en China. Dankzij straffe rugwind voer het viertal onder luid gejuich van de goedgevulde tribunes ook nog eens naar een wereldrecord.

VU-geneeskundestudent Paulis won vorige maand ook al een wereldtitel in de skiff bij het WK onder 23 jaar. ‘Dit is een droomjaar voor me,’ zegt ze kort na de race. ‘Deze titel is minder verrassend dan die van vorige maand, maar daarom niet minder mooi.’

Ook Cato Ebeling Koning, penningmeester van Nereus, is heel blij met de overwinning. ‘Hier hadden we niet op gerekend, maar natuurlijk wel op gehoopt. Ik vond het ook heel leuk dat meerdere bestuursleden van Nereus daarnet het water in zijn gedoken,’ zegt ze voordat ze het Nereuspaviljoen in gaat voor de huldiging van de dames.

De overige Nederlandse boten vielen vrijdag buiten de prijzen. De lichte mannen acht, met UvA-studenten Lennart van Lierop (Skøll) en Timo van Wittmarschen (Nereus), werd vierde op ruime afstand van het brons. HvA-student en Nereïde Berend Mortier eindigde als zesde met de lichte dubbelvier.

Grootste teleurstelling van de dag was het optreden van Okeanide Roel Braas. De beoogde medaillekanshebber strandde in de skiff in de halve finale. Wel succes was er voor de lichte vier-zonder. Die boot bereikte de finale, zodat HvA-studenten Bjorn van den Ende en Tim Heijbrock (beide Skøll) en UvA-student Jort van Gennep (Nereus) zondag mogen proberen een medaille binnen te halen.

Eerst is echter zaterdag de beurt aan de lichte dubbeltwee en de Holland Vier om de Amsterdamse eer hoog te houden. Volg hun verrichtingen op de speciale roeipagina op Foliaweb.

 
Lees meer over