Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Waar redactie en studenten van de Haagse Hogeschool al langer voor vreesden is werkelijkheid geworden: het hogeschoolblad Link zal niet langer verschijnen. Het nummer dat morgen verschijnt zal de laatste editie zijn. Dat stelt de redactie van het magazine op haar eigen website.

Geen vergelijkbaar alternatief
De discussie over de toekomst van Link Magazine werd al sinds begin dit jaar gevoerd en ook Folia besteedde daar al eerder aandacht aan. In mei stelde René Rector, hoofdredacteur van Link, nog dat het medium niet ter discussie stond, maar drie weken later blijkt dat één van de twee poten van dat medium verdwijnt. Uit de reactie van Rector op de site van Link spreekt teleurstelling.

Er komt voor het magazine geen vergelijkbaar alternatief. Met de huidige functionele mogelijkheden van Link Online kunnen we niet dezelfde soort verhalen blijven brengen. Zo is het bijvoorbeeld niet ingericht voor achtergrondartikelen, zoals ons laatste coververhaal over ondernemen.’


’Niet aan Link om te duiden’
De beslissing om Link Magazine na vier jaar al te schrappen is genomen door Annelies van Rosmalen. Zij is directeur van de dienst Communicatie & Marketing van de Haagse Hogeschool. Zij vertelt op de site van Link dat de impact van het magazine te laag is. ‘Een blad is statisch en brengt weinig interactie teweeg. We zijn hard aan het nadenken over de verbetering van onze interne communicatie en om de huidige bezetting van de redactie efficiënter in te zetten. We vinden dat de tijd en het geld die nu naar de papieren Link gaan, besteed moeten worden aan een online voorziening die ruimte biedt voor discussie en kritische geluiden van studenten en medewerkers,’ tekende Link op.

Dat Link verdwijnt vanwege (te) kritische berichtgeving spreekt Van Rosmalen pertinent tegen. ‘We hechten als hogeschool veel waarde aan ruimte voor kritische reflectie, geluiden uit de organisatie en discussie. We zijn op dit moment nog zoekende op welke wijze we dit kunnen stimuleren, faciliteren en vormgeven.’

Met Van Rosmalens uitspraak ‘Ik vind niet dat het aan Link is om te duiden, maar zie meer in het creëren van online mogelijkheden tot interactie voor medewerkers en studenten onderling’ lijkt het lot van Link als onafhankelijk journalistiek medium definitief bezegeld. Mocht die uitspraak nog niet genoeg zijn, is ook besloten om het aantal fte's dat beschikbaar is voor de redactie per direct te halveren.

Link-hoofdredacteur René Rector is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar.