actueel

Yassine was waterpolo-international en bakt nu brownies in Crea

Dirk Wolthekker,
12 juni 2018 - 15:30

Yassine Falah is zwemleraar en voormalig lid van het nationaal waterpoloteam van Marokko. Bij Crea is hij vooral bekend vanwege zijn zelfgemaakte linzensoep en zijn brownies met espressosmaak.

Wie ben je en wat doe je?

‘Ik ben Yassine Falah (45). Ik werk in de keuken en achter de bar bij Crea. Dat doe ik vier dagen in de week. Ik heb een koksopleiding gevolgd in Liverpool waar ik een aantal jaren heb gewoond met mijn toenmalige Engelse vrouw. Ik ben iemand van de uitvoering. Ik ben geen chef of zo, maar ik werk in de keuken waar ik gerechten klaarmaak en achter de bar waar ik bier tap of koffie maak. Cappuccino, espresso, van alles. Ik maak het liefst linzensoep, pittige linzensoep. Daar gaan natuurlijk linzen in, maar ook ras el hanout, een Marokkaans kruidenmengsel, en baharat, een specerijenmix uit de Golfstaten. Verder maak ik ook graag Franse brownies. Daar doe ik wat espresso doorheen, dan zijn ze lekker vochtig. Ik doe dit werk vier dagen in de week, meestal overdag. Vaker hoeft voor mij niet, want zodoende heb ik nog tijd voor andere dingen. Vroeger zat ik in het nationaal Marokkaans waterpoloteam, maar daarvoor ben ik nu te oud. Ik ben nog wel veel in het zwembad, want ik ben zwemleraar bij zwemschool De Oceaan. Af en toe waterpolo ik nog in het Sloterparkbad.’

‘Wat ik vooral leuk vind is de drukte, de gezelligheid van en met studenten. Door de internationalisering kan ik ook mijn talenkennis kwijt’

Waar is je werkplek?

‘Op de Roeterseilandcampus in de oude diamantslijperij die een aantal jaren geleden helemaal is verbouwd en gerestaureerd voor Crea. Bij Crea komt iedereen: studenten, docenten, bestuurders. Er zijn veel activiteiten in de Muziekzaal en in de Theaterzaal en we hebben een mooi terras aan het water. Ik heb ook nog gewerkt in het oude Crea in de binnenstad, maar waar we nu zitten is het toch een grote verbetering. Niet alleen is Crea zelf nieuw, maar het is hier ook veel ruimtelijker met een wijds uitzicht en de gracht voor de deur.’

 

Wat vind je leuk aan je werkplek?

‘Wat ik vooral leuk vind is de drukte, de gezelligheid van en met studenten. Door de internationalisering kan ik ook veel van mijn talenkennis kwijt. Naast Nederlands spreek ik Engels, Spaans, Frans en Arabisch. Dat ik zoveel talen spreek vinden veel internationale studenten extra leuk. Ik kan met hen vaak in hun eigen taal communiceren. In de oude Crea kwamen ook vaak toeristen. Die ken je niet. Hier ken ik de bezoekers wel. Dat maakt het werk leuk. Ik werk graag als het druk is, dan blijf je aan het werk, time flies op die manier. Ik vind het leuk om mensen blij te maken en blij te zien. Dat kan heel goed in het werk dat ik doe.’

 

Wat vind je minder leuk aan deze werkplek?

‘Het gaat niet zo zeer om de werkplek, maar om het werk zelf. Hoe leuk ik dat ook vind, soms is het fysiek wel zwaar. Het is echt een onregelmatige baan, ik moet soms opeens invallen voor een collega. Het werk legt soms ook druk op je sociale leven, want je moet vaak werken als anderen vrij zijn. Nou ja, dat is dan maar zo.’

Yassine en zijn brownies

Yassines recept voor espresso-brownies:

36 stuks

 

320 gram bloem

3 eetlepels ahornsiroop

1 kopje sterke espresso

snufje zout

4 eieren

250 gram cantuccini-biscuits

1 eetlepel (witte) kristalsuiker

1 eetlepel basterdsuiker

 

300 gram boter

260 gram pure chocolade

100 gram witte chocolade

 

Doe de boter, chocolade (puur én wit) en de koffie in een koekenpan en laat al roerend smelten. Meng daarna apart de bloem, ahorn siroop, eieren, biscuits, suiker, een beetje zout en de eieren. Doe alles samen in de blender en laat in een groot bakblik 40 minuten in de oven garen op 170 graden.

Lees meer over